Peppkampen

Vad är Peppkampen?

Peppkampen baseras på min egna uppmärksammade viktresa på Instagram. Genom att äta vanlig mat, kombinerat med periodisk fasta 16:8 gick jag ner 10 kilo på 14 veckor våren 2017. Det var många som undrade hur jag hade gjort och ville prova samma koncept. Därför startade jag "julruschen" under hösten samma år, en hälsoutmaning med 120 deltagare som genomgick samma livsstilsförändring som jag själv gjort bara några månader tidigare. Intresset var enormt, och parallellt med höstens utmaning jobbade jag fram konceptet för "Peppkampen" som startade för första gången i januari 2018 med 327 förväntansfulla deltagare.

 

Totalt har 875 personer antagit utmaningen hittills och merparten med mycket lyckade resultat. Konceptet är mycket enkelt och går ut på att man under 14 veckor ska äta vanlig mat kombinerat med periodisk fasta 16:8 (läs mer om PF 16:8 här), samtidigt som man håller sig borta från bakverk, läsk, godis, frukostbröd, glass och alkohol - sånt som inte gör hälsan gott helt enkelt!

 

Nästa "specialomgång" av Peppkampen startar den 22:a april


SOMMARPEPPEN - Läs mer och anmäl dig HÄR!

 


Nuvarande omgång av Peppkampen pågår mellan den 7:e januari och den 15:e april och detta ingick;

 

 • Tillgång till (frivillig) kostregistrering i det proffessionella kostdataprogrammet Nutrition Data, med möjlighet att ställa frågor direkt i programmet. Där kan du även registrera vikt och mått

 

 • Peppkampens kompendium "Så lyckas du gå ner i vikt med PF 16:8 & vanlig mat", skriven av lic. kostrådgivare Marita

 

 • Tillgång till Peppkampens egna livsmedelsbank innehållandes över 200 "tveksamma" livsmedel och maträtter

 

 • Tillgång till Peppkampens mycket uppskattade receptbank med över 100 näringsberäknade recept + cirka 50 vegetariska recept skapade av Alexandra Unstad + ytterligare cirka 400 andra näringsberäknade recept direkt från Nutrition Data. Peppkampens egna recept är generellt mycket enkla att laga med ganska få ingredienser, som passar hela familjen. "Vanlig mat", med vissa justeringar, för en bättre hälsa

 

 • 15 svettiga WODAR skapade av Heat76, som kan utföras med endast kettlebells som redskap

 

 • Peppkampens egna peppmall, som kryssas i för hand varje morgon

 

 • Sist men inte minst - en gemensam PEPPANDE Facebookgrupp där vi stöttar varandra fram till målgång, något som är mycket uppskattat av deltagarna själva

 

Samtliga deltagare kommer att ha möjlighet att vinna en summa pengar och prissumman baseras på antalet deltagare. Garanterad prispott = 20 000:-, upp till 100 000:- vid fullsatt utmaning. Se fullständig vinstlista r!

  

 Livsmedelsbank

 

Här finns enkla tabeller på livsmedel som kan kännas tveksamma under utmaningens gång. Livsmedelsbanken innehåller över 200 livsmedel och maträtter som tidigare deltagare haft funderingar om.

 

 

Peppmallar

 

Det är lättare att se sina framsteg och hålla sig till planen om man "dokumenterar" sina dagar. Därför har jag skapat färdiga "peppmallar" till dig. Skriv ut dem och var redo med en penna samt en överstrykningspenna så kryssar vi våra framsteg tillsammans!

 

 

Peppkampens kompendium

 

Här finns allt du behöver samlat för en lyckad viktnedgång. Kompendiet behandlar bland annat hur man kostregistrerar och vad periodisk fasta egentligen är till tips på hur man lägger upp en portion, bra energikällor, hur man planerar matveckan samt enkla tips för en lyckad viktnedgång.

 

 

Träning

 

Det finns inget krav på att träna under utmaningens gång, vill man göra det så är det ett plus i kanten. Jag rekommenderar först och främst att man rör på sig minst 30 sammanhängande minuter dagligen, en promenad räcker. Alla som deltar får också tillgång till 15 svettiga WOD:ar skapade av grymma Heat76, dessa träningspass kan enkelt utföras i hemmets lugna vrå med endast några kettlebells som redskap.

 

 

Kostdataprogram inklusive receptbank

 

Samtliga deltagare kommer att få tillgång till ett proffessionellt kostdataprogram där mina recept finns, samt träningswodarna. Varje recept är näringsberäknat och innehåller bilder, och du kan enkelt skriva ut dina favoritrecept för att använda i framtiden. I programmet kan du också skriva in veckans resultat, registrera allt du äter samt din träning om du vill. Du kommer även att få uträknat hur många kalorier just DU bör ligga på för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

 

 

Information!

 

 • Vi äter enligt periodisk fasta 16:8 och startar alltid dagen med lunch, i Peppkampen hoppar vi alltså över frukosten
 • Du kommer att få välja ett ätfönster mellan 11-19, 12-20 eller 13-21, samma tider gäller varje dag - vardag som helg
 • I peppkampen undviker vi godis, bakverk, glass, frukostbröd, läsk och alkohol - allt som inte gör hälsan gott helt enkelt
 • Alla som deltar kommer att få tillgång till kompendiet "Så lyckas du gå ner i vikt med Periodisk fasta 16:8 och vanlig mat", skriven av lic. kostrådgivare Marita, en handbok med praktisk information för att genomföra utmaningen. Kompendiet skickas ut via mail några dagar före starten
 • Vi äter helt vanlig, varierad kost som vi själva bestämmer, i Peppkampen följer vi ingen diet så som LCHF
 • Det är frivilligt att träna under utmaningen, Peppkampen handlar främst om kosten
 • Peppkampen lämpar sig kanske inte för dig som har mycket oregelbundna arbetstider eller jobbar nattskift, men det är upp till dig att avgöra. Det viktigaste är att du fortfarande har samma ättider även om du tex jobbar vaken natt
 • Peppkampen lämpar sig ej för dig som har eller har haft ätstörningar, är gravid, underviktig eller om du är under 18 år

 

  

Vanliga frågor och svar!

 

Får man inte delta om man jobbar väldigt oregelbundet?

I slutändan är det bara du som kan avgöra om du tror att den periodiska fastan kommer att passa med dina arbetstider. Jobbar du vaken natt så kommer du inte att kunna äta något under hela skiftet!

 

Kan man delta i Peppkampen om man är vegetarian?

Absolut, i Peppkampen får man inga färdiga kostscheman utan man väljer helt och hållet sin egen mat. Receptbanken innehåller cirka 50 vegetariska recept i samarbete med vegoproffset Alexandra Unstad!

 

Får man äta frukost under utmaningen?

Någon ytterst enstaka frukost om du bor på hotell under utmaningen är helt okej.

 

Klarar alla av den periodiska fastan, jag vet inte om jag överlever utan frukost?

Min erfarenhet säger att nästan alla klarar av PF 16:8 om man ger det en ärlig chans. Men man ska vara medveten om att det kan ta några veckor för kroppen att ställa om sig.

 

Kan man kombinera Peppkampen med tex LCHF?

Peppkampen är ett koncept, LCHF ett annat. Jag anser att kroppen behöver både fett, protein och kolhydrater i lagom mängd. Därför rekommenderar jag er att äta vanlig, varierad kost under utmaningens gång.

 

Måste man träna i Peppkampen?

Nej, men jag rekommenderar att du rör på dig minst 30 minuter dagligen, en promenad räcker! I slutändan så är det alltid det du stoppar i munnen som kommer att ge dig dem resultat du vill ha.

 

Måste man skicka in sina före och efterbilder?

Jag tvingar ingen, men jag rekommenderar ALLA att göra det oavsett om ni vill delta i pristävlingen eller inte. Det finns dem som först valde att avstå men som sedan ångrade sig när resultaten visat sig, men då var det redan försent. Bilderna ni skickar kommer endast att ses av mig och publiceras enbart OM du blir en av dem 10 finalisterna!

 

Får man delta om jag inte är bosatt i Sverige?

Det går alldeles utmärkt! Skriv vilket land du bor i, i adressfältet på anmälningsformuläret.

 

Hur sker betalning?

Man får en faktura och kan välja att betala till bankgiro eller med swish, inom 5 dagar.

 

När är sista anmälnings och betalningsdagen?

Lördagen den 20 april för Sommarpeppen.

 

Jag har en "sjukdom" och undrar om den periodiska fastan lämpar dig för mig?

Rådgör med din läkare!

 

Går det att delbetala Peppkampen?

Tyvärr inte!

 

Får man pengarna tillbaka om man ångrar sig?

Dina inbetalning är bindande. Det betyder att inga pengar kommer att återbetalas, om du ångrar dig efter detta.

info@maritathorell.com Peppkampen AB

Godkänd för F-skatt

Orgnr: 559177-1125