PEPPKAMPEN

VAD ÄR PEPPKAMPEN?

Peppkampen baseras på min egna uppmärksammade viktresa på Instagram. Genom att äta vanlig mat, kombinerat med periodisk fasta 16:8 gick jag ner 10 kilo på 14 veckor våren 2017. Det var många som undrade hur jag hade gjort och ville prova samma koncept. Därför startade jag "julruschen" under hösten samma år, en hälsoutmaning med 120 deltagare som genomgick samma livsstilsförändring som jag själv gjort bara några månader tidigare. Intresset var enormt, och parallellt med höstens utmaning jobbade jag fram konceptet för Peppkampen som startade för första gången i januari 2018 med 327 förväntansfulla deltagare.

 

Totalt har 1065 personer antagit utmaningen hittills och merparten med mycket lyckade resultat. Konceptet är mycket enkelt och går ut på att man under 14 veckor ska äta vanlig mat kombinerat med periodisk fasta 16:8, samtidigt som man håller sig borta från bakverk, läsk, godis, frukostbröd, glass och alkohol - sånt som inte gör hälsan gott helt enkelt!


PEPPKAMPEN I KORTHET!

 • Deltagarna äter enligt periodisk fasta 16:8 metoden och väljer ett ätfönster mellan 11-19, 12-20 eller 13-21. Man hoppar således över frukosten och startar dagen med lunch. Vi räknar inte kalorier.
 • Deltagarna undviker sånt som inte gör hälsan gott exempelvis bakverk, snacks och alkohol.
 • Deltagarna äter INTE efter ett kostschema, utan väljer maten helt och hållet själv, med hjälp av enkla redskap.
 • Deltagarna peppar varandra i en gemensam Facebookgrupp, det bästa verktyget för att lyckas enligt deltagarna själva.
 • Träning är helt frivilligt men jag rekommenderar att man rör på sig 30 minuter om dagen. I Peppkampen ingår wodar för hemmaträning och schema för gym.FÖR VEM?


 • Peppkampen passar dem flesta. Dig som vill gå ner i vikt, dig som vill komma igång med träningen och tighta till kroppen eller dig som bara vill bli av med sötsuget en gång för alla.
 • Från 18 år.
 • Både tjejer och killar är välkomna.
 • Periodisk fasta lämpas ej för dig som är gravid eller har ätstörningar. 
 • Vill du vara med men har en sjukdom som du funderar över, rådgör med din läkare om den periodiska fastan skulle fungera för dig.


DETTA INGICK HÖSTEN 2019!

 • Peppkampens egna kost- och träningsdagbok i samarbete med SMART planering innehållandes allt du behöver för en lyckad viktnedgång, inklusive 2 bokmärken, värde 385:-.
 • 2 shakers med Peppkampens logga, värde 79:-/st
 • Peppkampens t-shirt, värde 250:-.
 • 15 svettiga wodar skapade av Heat76, som kan utföras med endast kettlebells som redskap i hemmets lugna vrå.
 • Bonuswodar för gym skapade av Marita.
 • Kompendiet "Så lyckas du gå ner i vikt med PF 16:8 & vanlig mat - skriven av Marita Thorell.
 • Peppkampens egna 4-dagars gymschema, för dig som även vill träna på gym under utmaningen. Tydliga instruktioner och videos finns kopplat till samtliga övningar.

 • Tillgång till (frivillig) kostregistrering i det proffessionella kostdataprogrammet Nutrition Data, med möjlighet att ställa frågor direkt i programmet. Där kan du även registrera vikt och vissa mått.
 • Tillgång till Peppkampens egna livsmedelsbank innehållandes över 200 "tveksamma" livsmedel och maträtter för en lyckad viktnedgång.
 • Tillgång till Peppkampens mycket uppskattade receptbank med över 100 näringsberäknade recept + cirka 50 vegetariska recept skapade av Alexandra Unstad + ytterligare cirka 400 andra näringsberäknade recept direkt från Nutrition Data. Peppkampens egna recept är generellt mycket enkla att laga med ganska få ingredienser, som uppskattas av hela familjen. 
 • En gemensam PEPPANDE Facebookgrupp där vi stöttar varandra fram till målgång, något som är mycket uppskattat av deltagarna själva, och förmodligen det bästa redskapet för att lyckas.
 • Peppande bonustävlingar under utmaningens gång, med chans att vinna priser från Peppkampens sponsorer.
 • Samtliga deltagare har chansen att vinna en summa pengar och prissumman baseras på antalet deltagare. Garanterad prispott = 20 000:-, upp till 100 000:- vid fullsatt utmaning (500 deltagare). Vinstsumman i höstens omgång blev totalt 30 000:-. Se fullständig vinstlista r!


FÖRMÅNER


 • Träningserbjudande i samarbete med Actic. 20% rabatt på 4 månaders medlemsskap inklusive 2 träffar med tränare och fri anslutningsavgift. Du kan sedan välja att förlänga 1 år, till ytterligare 20% rabatt.
 • 20% på valfritt måltidsmått i samarbete med Mealsizer. För dig som vill ha extra hjälp med att lägga upp en lagom portion på tallriken.
 • 20% rabatt på ett helt köp hos MM Sports, där du finner allt från BCAA till träningskläder.
 • 20% rabatt på ett helt köp hos Swegmark, perfekt för dig som behöver investera i en grym sport-bh inför starten.
 • 25% rabatt på ett helt köp hos ICANIWILL, perfekt med nya träningskläder för både damer och herrar inför starten. Vilken boost!
 • 15% på ett helt köp hos Gorilla Sports, för dig som vill köpa egen träningsutrustning till hemmet!


NÄSTA OMGÅNG AV PEPPKAMPEN STARTAR DEN

6 JANUARI OCH ANMÄLAN ÖPPNAR DEN 26:E NOVEMBER.

ANMÄL DIG HÄR FÖR ATT FÅ MER INFORMATION!


Livsmedelsbank

Här finns enkla tabeller på livsmedel som kan kännas tveksamma under utmaningens gång. Livsmedelsbanken innehåller över 200 livsmedel och maträtter som tidigare deltagare haft funderingar om. Du hittar även livsmedelsbanken längst bak i Peppkampens dagbok.


NYHET! Peppkampens kost- & träningsdagbok, värde 365:-

I samarbete med SMART Planering har vi tagit fram den perfekta kost- & träningsdagboken för dig som deltar i Peppkampen. I den 14 veckor långa dagboken kommer du att kunna fylla i allt från vikt, målsättning och dagsform till vad du äter och vad du tränat och mycket, MYCKET mer...

 

NYHET! Peppkampens shaker, värde 79:-

Peppkampens snygga shaker, perfekt att blanda dina aminosyror i och ta med till gymmet. 

 

Peppkampens t-shirt, värde 250:-

Visa att du är en Peppkampare du också, peppkampens snygga t-shirt ingår givetvis i anmälningsavgiften.


Träning

Jag rekommenderar först och främst att man rör på sig minst 30 sammanhängande minuter dagligen, en promenad räcker. Samtliga deltagare får också tillgång till 15 svettiga WOD:ar skapade av grymma Heat76, dessa träningspass kan enkelt utföras i hemmets lugna vrå med endast några kettlebells som redskap. Nytt för i höst är att samtliga deltagare även får tillgång till Peppkampens 4-dagars gymschema. Övningarna till gymschemat har tydliga instruktioner och bilder, och passar således även nybörjaren.

 

Kostdataprogram inklusive receptbank

Samtliga deltagare kommer att få tillgång till ett proffessionellt kostdataprogram där mina recept finns, samt träningswodar och träningsschemat. Varje recept är näringsberäknat och innehåller bilder och du kan enkelt skriva ut dina favoritrecept för att använda i framtiden. I programmet kan du också skriva in veckans resultat och kostregistrera om du vill, detta är ock helt frivilligt.


  VANLIGA FRÅGOR & SVAR

   

  Får man delta om man jobbar väldigt oregelbundet?

  Det är det bara du som kan avgöra om du tror att den periodiska fastan kommer att passa med dina arbetstider. Jobbar du vaken natt så kommer du inte att kunna äta något under hela skiftet!

   

  Kan man delta i Peppkampen om man är vegetarian?

  Absolut, i Peppkampen får man inga färdiga kostscheman utan man väljer helt och hållet sin egen mat. Receptbanken innehåller cirka 50 vegetariska recept i samarbete med vegoproffset Alexandra Unstad!

   

  Får man äta frukost under utmaningen?

  I Peppkampens startar vi alltid dagen med lunch, någon ytterst enstaka frukost om du bor på hotell under utmaningen är dock helt okej. 

   

  Passar den periodiska fastan alla?

  Min erfarenhet säger att nästan alla klarar av PF 16:8 om man ger det en ärlig chans. Men man ska vara medveten om att det kan ta några veckor för kroppen att ställa om sig. 

   

  Kan man kombinera Peppkampen med tex LCHF?

  Peppkampen är ett koncept, LCHF ett annat. Jag anser att kroppen behöver både fett, protein och kolhydrater i lagom mängd för att fungera. Därför rekommenderar jag er att äta vanlig, varierad kost under utmaningens gång.

   

  Måste man träna i Peppkampen?

  Nej, men jag rekommenderar att du rör på dig minst 30 minuter dagligen, en promenad räcker! I slutändan så är det alltid det du stoppar i munnen som kommer att ge dig dem resultat du vill ha.

   

  Måste man skicka in sina före och efterbilder?

  Jag tvingar ingen, men jag rekommenderar ALLA att göra det oavsett om ni vill delta i pristävlingen eller inte. Det finns dem som först valde att avstå men som sedan ångrade sig när resultaten visat sig. Bilderna ni skickar in kommer endast att ses av Peppkampen och publiceras enbart OM du blir en av dem 10 finalisterna, eller om du gett ditt godkännande till detta.

   

  Får man delta om jag inte är bosatt i Sverige?

  Det går alldeles utmärkt. En tilläggsagift på 100:- tillkommer för frakten för välkomstpaketet.

   

  Hur sker betalning?

  Man får en faktura och kan välja att betala till bankgiro eller med swish. Alternativt med friskvårdsbidrag från Epassi eller ActiWay.


  Kan man använda sitt friskvårdbidrag för att delta i Peppkampen?

  Peppkampen är godkänt som friskvård. Använd fakturan som underlag till din arbetsgivare. Eventuellt med en kopia på inbetalningen från din bank om det behövs. Nytt för i höst är att du även kan betala med Epassi eller Actiway om din arbetgivare är ansluten till detta.


  När är sista anmälnings och betalningsdagen?

  Pga att de sista materialet måste beställas inom kort, stänger anmälan så snart utmaningen fått ca 10 deltagare till. Först till kvarn!


  När måste jag senast betala för att få tillgång till startpaketet lagom till starten?

  Alla som betalat för sin plats senast torsdagen den 15:e augusti får startpaketet innehållandes t-shirt, dagbok och shaker skickat lagom till startdagen (med reservation för postens förseningar). Alla som betalat för sin plats därefter får startpaketet så snart som möjligt. Arbetet med att skicka ut material sker löpande!


  Jag har en sjukdom och undrar om den periodiska fastan lämpar sig för mig?

  Rådgör med din läkare!

   

  Går det att delbetala Peppkampen?

  Från och med nu är delbetalning ej möjlig!

   

  Får man pengarna tillbaka om man ångrar sig av någon anledning?

  Din ANMÄLAN är bindande. Det betyder att inga pengar kommer att återbetalas, oavsett anledning.


  © 2019 Copyright Peppkampen AB


  Godkänd för F-skatt

  Orgnr: 559177-1125