Recept

Matlagning - en rolig del av livet!

Som liten var min stora dröm att starta en fiskrestaurang vid havet. När jag skulle välja gymnasium fanns därför inga tvivel - jag skulle bli kock. Jag påbörjade hotell- och restaurangprogrammet, något som inte alls blev som jag föreställt mig.

 

Matlagning skulle ju vara roligt.

 

Istället blev det en enda stor stress. Tallrikar skulle i princip kastas fram för att hinna ut till gästerna som väntade. Det fanns ingen glädje inblandad i varken mat eller uppläggning. Där och då insåg jag att det är inte på detta vis jag vill jobba med mat. Jag vill servera kärlek på en tallrik. Mat som är gjord med omsorg och som jag lagt ner min själ i. Trots detta hann jag med hela 2 år på utbildningen innan jag hoppade av, för att istället utbilda mig till frisör- men det är en helt annan historia.

 

Nu är jag tillbaka till matlagningen igen. På det sätt jag vill och brinner för. Jag drömmer fortfarande om en restaurang, men med en helt annan inriktning. Hurvida drömmen blir sann kan bara framtiden utvisa.

 

Matlagning för mig ska vara enkelt, och gå hyfsat snabbt. Som heltidsarbetande och mer därtill kan jag inte ägna flera timmar vid spisen varje dag. Men det betyder inte att jag serverar dålig mat, tvärtom. Mina recept genomsyras av enkelhet, lätta tillagningsmetoder och få ingredienser. Dessutom är de rätt hyfsade rent näringsmässigt. Min matlagning grundas ofta i vanlig svensk husmanskost som med enkla medel och justeringar piffas upp lite så att maten blir lite "nyttigare" utan att för den delen göra avkall på smaken. För smaken är viktig, liksom uppläggningen. Jag fick lära mig på hotell- och restaurangprogrammet att man äter med alla sinnen:

 

Synen, lukten, hörseln, känseln och givetvis - smaken.

 

Några få av mina recept finns här på hemsidan och resten kommer man kunna få tillgång som deltagare i min utmaning Peppkampen. Det finns tankar på att göra en receptsamling till försäljning- men det får bli ett senare projekt.

info@maritathorell.com Peppkampen AB

Godkänd för F-skatt

Orgnr: 559177-1125