LÄS MER OM

KONCEPTET

PEPPKAMPEN VÅREN 2024

12 VECKOR HÄLSOUTMANING

Peppkampen är periodisk fasta 16:8 och helt vanlig mat. Vi väljer ett ätfönster på 8 timmar, och startar dagen med lunch, ätfönstret är därefter samma under hela utmaningens gång. Utanför ätfönstret äter vi ingenting men får dricka kalorifri dryck så som kaffe, te och lightläsk. Vi äter helt vanlig mat som kroppen mår bra av, men har tre fria måltider under hela utmaningens gång, fördelat på 1 fritt mål varje månad. Vi undviker läsk, friterat, godis, snacks, frukostbröd och alkohol under dessa 12 veckor.


TRE FRIA MÅLTIDER - KONTROLLERAT OCH PLANERAT

Livet är nu. Du kan (om du vill) under kontrollerade och planerade former, införa 3 fria måltider under utmaningens gång. Det kan till exempel handla om;


  • En planerad hotellfrukost, inklusive mjukt frukostbröd och pannkakor med nutella på.
  • En bröllopsfest med 3-rättersmiddag och bubbel.
  • Ditt barns 3-års kalas med hembakt fika och tårta.
  • After work med nya kollegorna för att fira din anställning.
  • Ditt egna 40-års firande med dunder och brak.


Som ni ser och förstår av exemplen ovan handlar det alltså inte om att sitta hemma en tisdagkväll i soffan och vräka i sig godis. Det handlar om att kunna leva livet fullt och och kunna delta på aktiviteter som händer naturligt i livet utan att för den delen känna att man "fuskat". Men för att detta ska fungera i praktiken har vi valt att begränsa dessa tillfällen till 1 per månad (dvs januari, februari samt mars). Det innebär max 3 tillfällen under hela utmaningens gång. Det kommer inte att påverka ditt slutresultat på något negativt sätt. Tvärtom så hoppas och tror vi att detta gör Peppkampen till en hållbar livsstil som ni kan följa år ut och år in.


VECKOTÄVLINGAR OCH DAGLIGA UTMANINGAR - MER VARIATION OCH BÄTTRE PRISER

Man kan tävla varje dag om man vill, eller bara någon dag i veckan - du bestämmer. Vinnarna lottas veckan efter varje utförd vecka och deltagarna kan vinna presentkort hos bland annat ICA, stadium, HM mf.l. I vårens omgång kan man tävla genom att;


  • Utföra dagens träningspass från styrketräningsschemat eller från kom-igång-schemat. Träningspassen och uppgifterna kan utföras vilken dag som helst under veckan, trots att de ligger utplacerade på bestämda dagar i kalendern.
  • Utföra veckans utmaning, som varierar varje vecka, någon form av promenad kommer dock alltid finnas.
  • Alla som fullföljt konceptet bockar i en ruta varje söndag som vi valt att kalla "veckocheck". Alla som fortfarande är med och följer konceptet har också en chans att bli dragen som vinnare i veckotävlingen. Det innebär till exempel att du fortfarande har "en lott" i veckotävlingen om du varit sjuk hela veckan och inte kunnat utföra någon träning alls, men ändå följt konceptet dvs. fastan och maten.


PRISTÄVLING - FULLFÖLJ KONCEPTET OCH DELTA I PRISTÄVLINGEN

Fullfölj konceptet, dvs. håll dig till den periodiska fastan och matupplägget under dessa 12 veckor, och du är med i utlottningen under finalen. Alla har alltså samma chans att vinna, oavsett resultat på vågen.


Vi har infört en "veckocheck" som du bockar i varje söndag under hela utmaningens gång där du lovar att du följt konceptet, och vi väljer blint att lita på dig. Bland alla som sedan fullföljt utmaningen drar vi sedan 5 vinnare som vinner 5000 kronor vardera (före skatt) + en plats i Sommarpeppen 2024!

unsplash