LÄS MER OM

TRÄNINGSUPPLÄGGET

PT MADDE THORELL

I höstens omgång av Peppkampen har vi skapat två olika upplägg som vi tror stenhårt på.


Ett för dig som kört Peppkampen i några omgångar nu, eller för dig som redan är träningsvan. Vi tror att du behöver utmanas på gymmet och vårt mål är att du ska bli starkare. Hemmaträning i all ära, men det är på gymmet under sker! Hur mycket tar du i marklyft? De första 4 veckorna omfattar 3 pass i veckan - 2 styrkepass och ett svettigt konditionspass och de 4 sista veckorna omfattar 3 styrkepass och svettigt konditionspass.


Till alla er andra inför vi vårt "kom-igång-schema", som verkligen fokuserar på att börja försiktigt för att sedan utöka träningen längs resans gång. De första 4 veckorna omfattar 3 pass, varav 2 är rena konditionspass och 1 är styrka med enkla redskap som du kan utföra hemma. De sista 4 veckorna omfattar 2 hemmaträningspass och 3 konditionspass. Alla dessa pass kan du också tävla med i veckotävlingen. Konditionspassen kan till exempel vara att du ska gå 3 kilometer eller 15 minuter rask promenad. Även andra alternarativ kan finnas så som simning och cykling, men är då ett komplement till den vanliga motionen.


Att få en "promenad" på schema, är något som är helt nytt för Peppkampen och nåt vi tror kan motivera er som annars inte tar tag i träningen alls.


Vi vill ändå understryka att all träning alltid är helt frivillig i Peppkampen och att man kan delta fullt ut genom att bara följa fastan och kosten.